Om mig

Man skulle kunna säga att jag är den “manuelle naprapaten”. Jag brinner för den funktionella människan och tycker om att jobba med händerna. Mycket av min kunskap och känsla sitter i mina händer.

Kontakta mig

Hej!

Mitt namn är Christian Forsberg och jag har lång erfarenhet av alla former av muskel- och ledbesvär. På min klinik erbjuds det mesta inom friskvård och rehabilitering. Här får du hjälp med dina rygg- och nackbesvär, axelproblem samt alla former av led- och muskelbesvär. Inte sällan är jag med och ställer diagnoser. Det har hänt att folk haft reumatiska besvär utan att veta om det. De har kommit till mig med smärta och jag har ställt diagnosen. Kliniken ingår även i ett nätverk med personer inom sjukvården där allt från personliga tränare till läkare ingår.

Privat är det full fart då jag älskar att röra på kroppen och att träna. Jag är också gärna på vår ekologiska gård utanför Vingåker. Här odlar jag och Anna ekologiskt och vandrar på Sörmlandsleden. Jag skriver faktiskt också på en skönlitterär bok och mer information om den kommer när den släpps!

Jag är gift med en sjuksköterska som heter Anna. Hon är barnspecialist och har också ett stort engagemang för barns hälsa och idrottande. Jag har tre barn varav en av dem utför brottning på elitnivå. Jag drivs av att hitta glädjen och att känna styrka och motivation!

Min bakgrund

Intresset för yrket kom när jag skadade mig och snabbt fick effektiv hjälp hos just en naprapat. Det var 1992. Kort därefter påbörjade jag min 5-åriga naprapatutbildning vid Naprapathögskolan i Stockholm. 1999 blev jag legitimerad naprapat och har drivit min egen klinik sedan dess.

Idrottskadespecialist

Jag är också idrottsskadespecialist och klienterna kommer ofta från elitföreningar inom hockey, innebandy, handboll, fotboll och tennis. Flera idrottsklubbar är knutna till kliniken, t ex IF Swithiod handboll och de olika sektionerna tennis, fotboll och ishockey inom Mälarhöjdens IK. Både i nationella och internationella idrottssammanhang har jag varit med som aktör, behandlande naprapat och ledare.

Jag har själv varit aktiv gymnast och har under åren arbetat som tränare i Hammarbygymnasterna. Dessutom har jag spelat tennis på elitnivå och är nu instruktör i Mälarhöjdens tennisklubb. Jag har utbildning som elitgymnastiktränare och tennistränare. Mitt arbete inom hälsa och idrott ligger mig varmt om hjärtat.

Oavsett vem du är, är du som patient viktigast.

Kunnig i teckenspråk

Jag har anlitats av landslag inom dövidrotten eftersom jag har teckenspråkskunskaper.

Föreläsningar 

Jag ger föreläsningar inom fysiologi, anatomi och idrottsskadeprofylax för olika idrottsklubbar och företag.

Mälarbadens Naprapatklinik Foppa Forsberg
Mälarbadens Naprapatklinik Foppa Forsberg
Mälarbadens Naprapatklinik Foppa Forsberg
Mälarbadens Naprapatklinik Foppa Forsberg
Mälarbadens Naprapatklinik Foppa Forsberg
Mälarbadens Naprapatklinik Foppa Forsberg
Mälarbadens Naprapatklinik Foppa Forsberg

Att hitta glädjen

”Det gör ont i mig att se dessa barn vakna upp med en klump i magen varje dag. Dessa barn känner sig ständigt oroliga, rädda och osäkra. Duger jag, gjorde jag rätt nu?

Dessa barn har svårt att känna äkta lycka, slappna av eller riktigt koppla av. Att alltid känna sig tvungen att prestera för att få ett erkännande gör att uppskattning blir ett straff.

Dessa barn vill inte ha för många nära vänner. Dessa vänner kommer att försakas, bortprioriteras och trängas bort.

Dessa barn visar sig däremot alltid glada och trevliga. Dessa barn är lärarens favorit eller grannens hundvakt.

Dessa barn har A i betyg. Dessa barn vill hjälpa till, vara bra. Dessa barn har ett stort hjärta, som ständigt klappar lite för fort.

Dessa barn biter ihop och känner ingen smärta. Smärta är till för de veka och ynkliga.

Dessa barn kan forcera berg men blåsas omkull av en vindpust. Dessa barn älskar när det regnar, för då syns inte tårarna.

Dessa barn vaknar mitt i natten i panik. Kan inte andas! Dessa barn längtar och längtar efter en enda sak.”

Kontakta mig här så ringer jag upp dig.

Kontaktformulär från hemsidan